Archive for 'cms'

mega drop down menu’s

Ik ben er de laatste tijd veel over tegenegekomen dus wordt het tijd om hier een kleine post aan te wijden met wat links naar een paar referenties.

 mega-dropdown-menu-actionenvelope

nsmenu

De mega drop-down navigatie is een drop-down menu die extra groot is. Eigenlijk een navigatie in een navigatie. Een mega dropdown maakt het makkelijker om snel en op een overzichtelijke wijze door een site te navigeren. De dropdown is in tegenstelling tot een conventionele dropdown wel overzichtelijk zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien. De dropdown neemt daarnaast minder hoogte in op je scherm, zoals we allemaal weten je scherm is altijd breder dan hoger dus daar wordt met deze methode dan ook goed gebruikt van gemaakt.

Wanneer kun je deze gebruiken /
- De site groot is en veel features heeft
- Content op de site gegroepeerd (cluttered) kan worden
- Tekst niet genoeg is, maar icoontjes of voorbeelden meerzeggend zijn.

Websites die de navigatiemethode gebruiken /
- NS
- FoodNetwork
- Action Enveloppe

Overige links /
- artikel Jakob Nielsen
- zelf maken met jquery
- mega drop downs, de nieuwste webdesign trend?
- artikel over wanneer welke dropdown te gebruiken

auto suggest scripts

Auto suggest scripts geven de bezoeker een meerwaarde bij bijvoorbeeld zoekboxen en formuliervelden. Bijgaand een aantal links naar methodes om dit te realiseren:

1.  Ajax Auto Suggest v.2 / website

as1

2. Woork PHP component: Autosuggest / website

3. Spry Auto Suggest Widget / website

as2

4. Facebook-Like Auto Suggest / website

as3

5. jSuggest 1.0 / website

afbeelding-42

6. Yahoo! UI Autosuggest Control / website

as5

7. CAPXOUS.AutoComplete / website

afbeelding-6

8. jQuery Tag Suggestion / website

as6

9. Google Suggest Style Filter with the AutoComplete Control / website

as7

10. tableaux’ erik supersuggester / website

afbeelding-7

Alleen deze laatste staat helaas niet opgenomen op het lijstje van Antonio Lupetti’s blog; Woork

opties cms lightcms

Een edit wordt toegangkelijk gemaakt vanaf de voorzijde van de website.

  afbeelding-4

Onderstaand de edit van een formulier. Velden kunnen aan de linkerzijde geselecteerd worden waarna deze rechts verschijnen en de eigenschappen aangepast kunnen worden. Tevens kan door middel van drag and drop de positie van de velden aan de rechterzijde worden bepaald.

afbeelding-6

meer mogelijkheden zijn te zien op:  http://www.speaklight.com

datepickers verzameld

overzicht van een aantal datepickers:

jQuery datepicker
- jQuery Date picker plugin
Calendar MooTools
YUI Calendar
Unobtrusive Date-Picker Widget (demo)
- jPint

zoek en vind

Vandaag heb ik een zoekopdracht gegeven op de website van centralpoint inzake ordners. Het aantal hits bedroeg over de 75, daar moest dus zeker iets tussen zitten voor mij. Op de eerste pagina vond ik echter geen ordners alleen artikelen waarbij in de beschrijving waarschijnlijk het woord ordner werd vermeld. Ik heb voor de zekerheid nog een pagina aangeklikt en zag heel snel geen relevante hits. Pech voor centralpoint want daar bestel ik dus geen ordners meer. Stom gedaan dus want als je zoekt op ordners wil je ordners vinden.

http://www.centralpoint.nl/?page=search&shift=1&reset=1&search=ordners&searchButton=Zoek

aanpassingen cms 2009?

Om al onze producten blijvend te kunnen verbeteren houden we een verlanglijst bij van wensen inzake ons cms.

  • Vaak worden nieuwspanels gebruikt op de homepage om door te linken naar het daadwerkelijke artikel. Op de panels zit een limit van bijvoorbeeld 150 tekens. Door deze limit worden woorden soms lelijk afgebroken om dit te voorkomen zou de limit als laatste een heel woord moeten geven of zou de gebruiker zelf de tekst van de limit moeten kunnen bepalen.
  • Zoeken in de site mag professioneler worden gemaakt. Zo mag zoeken in gekoppelde bestanden standaard worden ingebouwd.
  • Het inbouwen van een vernieuwde editor. Als we doorgaan met de fck editor dan zou het prettig zijn als we de nieuwste versie pakken aangezien deze ook heel goed cross browser werkt. Op de volgende pagina staan 20 gratis keuzes: http://www.webdesignerdepot.com/2008/12/20-excellent-free-rich-text-editors/ (tiny mce biedt een goede upload voor plaatjes in de pagina echter deze is niet gratis (ronde de 275 euro voor een hele server) misschien het overwegen waard. Daarnaast heeft de yui en yahoo editor ook erg goede features welke we wellicht zouden kunnen gebruiken.)