littlesnapper

Laats hebben we op het werk de Macheist bundle aangeschaft en tot op heden heb ik eigenlijk nog geen een van de 15 programma’s geinstalleerd. Dat klinkt als overbodige luxe of andere prioriteitstelling en dat is natuurlijk ook zo. In ieder geval ben ik wel vandaag begonnen met de installatie van het eerste programma. 

Op de pc werkte ik altijd met Solid Capture en dat beviel prima. Nu ik mijn pc de deur uit heb gedaan moest ik iets hebben wat kwalitatief betere screenshots maakte dan de standaard screenshot maker in OSX. Het toeval wil dat in de MacHeist bundle hiervoor een programma aanwezig is genaamd LittleSnapper.

little-snapper

Het Programma werkt eigenlijk zoals je verwacht behalve dan bij het opslaan van je screenshots. LittleSnapper gaat uit van collections en een library, je kunt die werkwijze vergelijken met iPhoto. Het opslaan is dan anders bedacht en werkt voornamelijk met slepen zoals ook dus al bij iPhoto. Als je aan deze werkwijze eenmaal gewend bent kun je hier zeker mee overweg.

QuikSnapper

quick-snapper

Maar wat vooral erg mooi is, naast de editing mogelijkheden, is de optie om een online collectie op te bouwen met en druk op de knop. Deze optie heet QuickSnapper en na het aanmaken van een account kun je hier alle zaken die je tegenkwam en even wou bewaren neerzetten. Vooral de fijne werking is een van de voordelen aan deze optie. Eigenlijk kun je die werking een beetje vergelijken met evernote maar dan wel met een tussenstap. In ieder geval worden de resultaten netter en sneller getoond en kun je het bijna gebruiken als een online portfolio. Je kunt tevens de screenshots naar Flickr publiceren.

ElementSnapping

element-snapping

LittleSnapper kun je tevens gebruiken als browser om op die manier sneller screenshots te maken. Het mooie aan die optie is het feit dat je rechstreeks met element snapping kunt werken. Element snapping ziet zelf onderdelen op de website die je eventueel wilt snappen. Een rondgang met je muis over de pagina laat dan zien wat je eventueel kunt snappen en eigenlijk zit daar altijd wel datgene bij wat je wou snappen.

Je kunt ook taggen, raten, highlighten en blurren alsmede het maken van aantekeningen. Het programma is door al die opties meer dan het aanschaffen waard.

Meer info vind je op de website van LitteleSnapper

Leave a Reply