albert heijn monopoly

We kennen allemaal het aloude bordspel Monopoly, een klassieker onder de spellen. Start, naar de gevangenis, de Kalverstraat, Neude en de Houstraat staan in ons geheugen gegrift dankzij dit spel. Als je voor het eerst in Haarlem komt en je herkent ineens de straten van het bordspel dan weet je dat ze marketingtechnisch iets heel erg goed hebben gedaan. Van dat succes willen natuurlijk velen een graantje meepikken. Onlangs combineerde daarom Mc Donalds in Engeland een actie met Monopoly.

afbeelding-14

Je kunt het spel spelen en natuurlijk prijzen winnen op de speciale website. Onderstaande screenshot is genomen uit het promotiefilmpje waarin alle consumenten natuurlijk verzocht worden om mee te doen om zo kans te maken op een van de hele vele grote prijzen … en hoe maak je kans? natuurlijk door je helemaal rond te eten bij Mc Donalds. Bekijk de film over de actie op de website van producent we are royale.

afbeelding-21

Als ik deze actie eens goed bekijk kom ik tot de conclusie dat dit een actie is die 1 op 1 ontzettend goed zou passen bij onze nationale grootgrutter de Albert Heijn.  Het voldoet aan de volgende criteria:

  • algemeen geaccepteerd zoals de smurfen
  • zoals voetbalplaatjes en efteling reeds eerder actiematig ingezet
  • na 2 keer boodschappen doen kun je nog steeds door blijven sparen omdat je nog niet compleet bent

Ik denk dat ik maar eens met Zaandam ga bellen, schrappen we het prijzen gedeelte brengen daar een bordspel voor in wat je kan kopen en de overige items kan je gewoon sparen … zo makkelijk is een goed idee dus!

Leave a Reply